Om I.M.A

Independent Motorcycle Association (I.M.A.) är ett fristående nätverk som förenar västbärande motorcykelklubbar, så kallade ryggmärkesklubbar, vilka sätter motorcykeln, bikerkulturen och kravlös samvaro i fokus, framför politisk problematik och interna stridigheter. Syftet med I.M.A. är INTE att söndra eller konkurera med befintliga nätverk eller modeller, utan helt enkelt erbjuda ett alternativ för vanliga bikers. Man känner igen oss på I.M.A. patchen som sitter längst ner på endera av västens framsidor. Patchen garanterar att du har en riktig biker och skön lirare framför dig.

I.M.A. organiserar motorcykelklubbar och följaktligen bär våra medlemmar MC patch på sina västar. I.M.A är dock inga outlaws eller 1%’ers, utan en rekreationsorienterad sammanslutning som förordar klubbarnas medlemmar att prioritera FAMILJ – ARBETE – KLUBB i nämnd ordning. Medlemsklubbarna speglar samhället och består av allt från gamla väderbitna bikers till nytillkomna Svensson-åkare, från arbetssökande till direktörer och så vidare. De flesta åker customhoj, inte sällan av Amerikanskt ursprung, men det viktigaste är inte vad du kör, utan ATT du kör

 

Våra värdegrunder uppskattas av många bikers från alla läger. Sedan starten 2014 har ett flertal klubbar tilltalats av den frihet och sammanhållning som I.M.A. erbjuder och tillväxten har varit väldig god. Motorcykellivet och samvaron sätts i första rummet och det finns utrymme för alla, även om man har familj, krävande arbete, osv. Kanske är det just att kunna erbjuda ett andningshål i vardagen som är en av förklaringarna till I.M.A’s framgång. En annan förklaring är den extremt tighta sammanhållningen mellan klubbar och nner. Det finns förmodligen inte många andra organisationer av motsvarande storlek, där mer eller mindre samtliga medlemmar och vänner känner varandra så väl, vet vad alla heter, vad de kör för hoj och vad som är på gång bland bröder och systrar. Att man åker 50 mil enkel resa för ett barhäng är en självklarhet – Inte för att man måste, utan för att man vill. Just barhäng och olika typer av klubbfester hålls i stort sett varje helg, med grymt stort deltagande.

 

I.M.A. HAR NÅGOT ATT ERBJUDA ALLA.

Om ni har en befintlig klubb, eller funderar på att starta en ny och tycker att I.M.A. låter intressant, så är ni välkomna att kontakta oss. Om du är ensamåkare eller om ni inte är tilltäckligt många för att starta en klubb, kontakta gärna en befintlig I.M.A. klubb för att bli en del av gemenskapen.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen – I.M.A. Sweden